Sanitair

STRANDPAVILJOEN

Met moderne douche- en toilet faciliteiten en een wasserette heeft deze sanitaire voorziening alles wat u nodig heeft.

WESTHAVENKADE

Gelegen achter het parkeerterreintje aan de Westhavenkade biedt deze sanitaire faciliteit alles waar u om vraagt.

HAVENPOORT

Gelegen nabij de Dormakade met moderne douche-/toilletfaciliteit, een wasserette en een openbaar (betaald) toilet.

WELKOM IN ONZE SANITAIRE FACILITEITEN

De Urker haven telt drie mooie sanitaire voorzieningen. Om deze te kunnen gebruiken heeft u een toegangscode nodig. Deze ontvangt u na het afrekenen van het havengeld. Betaald u aan de havenmeester dan staat de code op uw kassabon. Betaald u via de QR-code, die u kunt vinden op de stroompalen, dan ontvangt u de code via e-mail. Toets de code op het codepaneel bij de deur en sluit af met een #. Geniet van uw verblijf op Urk!

WASSERETTE

De toiletgebouwen ‘Strandpaviljoen’ en ‘Havenpoort’ beschikken over een was- en droogmachine. Wassen kost € 3 en drogen kost € 3, deze zijn per pinbetaling te voldoen. Het pinautomaat is aan de wand bij de was- en droogmachine geplaatst. 

CAMPERPLEKKEN

In het havengebied hebben we de beschikking over 20 camperplaatsen. De camperplaatsen zijn uitstekend gelegen in het centrum van Urk. Voor campergasten is een chemisch toilet aanwezig in toiletgebouw ‘Havenpoort’. U kunt uw overnachting zelf afrekenen via de QR-code op de stroompalen. Lukt dit niet, geen zorgen de havenmeester komt ‘s avonds nog even bij u langs. Betaald u via QR-code dan vindt u de code voor sanitair en wifi in uw mailbox, anders staat dit op de bon van de havenmeester.

Het is niet toegestaan buiten het camperterrein te overnachten. U kunt maximaal drie aaneengesloten dagen gebruik maken van het camperterrein. Wilt u na uw verblijf het camperterrein voor 12:00 verlaten om ruimte te maken voor nieuwe gasten. U kunt eventueel kosteloos parkeren op het naastgelegen parkeerterrein.

STROOMPALEN

Rondom de gehele haven is stroom voor de passante vrij te gebruiken. U kunt de stekker in de blauwe stroomkast steken en u heeft stroom. Op het plankier (steiger langs de strekdam) zijn de stroompunten in de steiger verwerkt.

 

 

WATER

Op diverse punten rondom de haven zijn drinkwatervoorzieningen geplaatst. Deze zijn zonder extra kosten te gebruiken. Wij vagen u verantwoord met het water om te gaan en het bijvoorbeeld te gebruiken voor het vullen van uw watertank.

 

 

BRANDSTOF

Bij Oliehandel Hoekman in de werkhaven kunt u witte diesel bunkeren. U kunt naast het bunkerschip aanmeren. U kunt hier ook terecht voor gasflessen 10.5kg , smeerolie en het leegpompen van u bilge. Belt u als er niemand is 0527 68 13 86.

 

 

AFVALCONTAINERS

Bij alle toiletgebouwen en het havenkantoor bevinden zich ondergrondse afvalcontainers. Deze zijn voor passanten in de haven altijd vrij te gebruiken. De stortklep is altijd geopend. Neemt u bij storing alstublieft contact op met de havenmeester.

 

 

URKER STRAND

Urk telt twee mooie en ruime stranden. Het strand aan de Staversekade is de grootste en het dichtstbij de haven. Het kleine strand bevindt zich aan de dijk richting Lemmer. Beide stranden hebben uitstekende voorzieningen. Dankzij een langzaam aflopende bodem en betonning zijn de stranden ook erg kindvriendelijk.

 

HAVENKANTOOR

het havenkantoor vindt u aan de Burgemeester J. Schipperskade 4. U bent hier van harte welkom. Het kan voorkomen dat u  voor een dichte deur staat omdat de havenmeesters meestal op de haven te vinden zijn. U hoeft hier niet af te rekenen, de havenmeester komt bij u langs. U kunt ook betalen via de QR code die u aantreft op de stroompalen.