Flinke stijging passanten Haven Urk

Het zomerseizoen 2022 ligt inmiddels achter ons en we zijn de winterperiode in gegaan. Naast het voorbereiden en uitvoeren van onderhoud, ook een moment om het seizoen te evalueren. En als we dan naar de cijfers kijken, dan zien we dat een bijzonder druk seizoen achter de rug hebben. Het bezoek van watersporters en camperaars is in totaliteit met 25% toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal geregistreerde bezoekers steegs zelfs met bijna 50% en is de 37.000 bezoekers al gepasseerd. Een stijging die maakt dat we met name in het hoogseizoen steeds vaker tegen de grenzen van onze ruimtelijke en fysieke capaciteit aanlopen. Dat maakt ook dat we lastige keuzes moeten maken om het veilig en ordelijk te houden. Een uitdaging richting het seizoen 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *