Betalen met QR-code: een succes!

Woensdag 7 juli bereikte de havendienst de 1e mijlpaal in de doorontwikkeling van de digitale dienstverlening. In de middag werd de 1000e transactie, betalen via een QR-code, van dit jaar geregistreerd. Voor havenmeester Jacob Pasterkamp een reden om de betreffende bezoekers te verrassen met een kleine attentie.

Digitale dienstverlening in ontwikkeling
Met ingang van dit jaar is het mogelijk om in de haven van Urk het havengeld of stageld te betalen via het scannen van een QR-code. Booteigenaren en camperaars kunnen na aankomst zonder verdere tussenkomst van een havenmeester de code scannen en zo de kosten voor verblijf betalen. Na betaling ontvangt men digitaal de code voor toegang tot de sanitaire voorzieningen en de WIFI-hotspot.

Deze vorm van dienstverlening is een verdere aanvulling op het betalen met je pinpas bij de havenmeester. Tot 2020 was het op Urk alleen mogelijk om contant af te rekenen. Dat is niet meer van deze tijd. Daarom is in 2020 gestart met het betalen per pinpas en per 2021 met betalen via het scannen van een QR-code.